Üç Ayda Üç Etkinlik
Süha Oğuzertem
Sayı 11: Kış 2003

Melih Cevdet Anday Sempozyumu'nu duyurmamızdan kısa bir süre sonra değerli şairin aramızdan ayrılması acı bir sürpriz oldu. 23-24 Aralık 2003'te düzenlediğimiz sempozyumda sunulan nitelikli bildiriler Anday'ı mutlu edecekti kuşkusuz. Ama o, Hilmi Yavuz'un dediği gibi, akan zamandan duran zamana geçti. Yaşadığımız üzüntüye karşın görevimizi biraz olsun yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.

Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Merkezi ve Türk Edebiyatı Bölümü, 2003 yılı etkinliklerini sürdürüyor. 21 Mart'ta Dünya Şiir Günü dolayısıyla Şair Kadınlar Buluşması'nda, 5-6 Mayıs'ta Genç Eleştirmenler Sempozyumu'nun dördüncüsünde bir araya geleceğiz. Bu yılki sempozyum, Ankara'daki üniversitelerin Türk dili ve edebiyatı bölümlerinin yüksek lisans programlarındaki öğrencilerin de katılımına açık.

Türk Edebiyatı Merkezi'nin 2003 yılındaki en önemli etkinliklerinden biri, 29-30 Mayıs'ta Kültür Bakanlığı ile birlikte düzenleyeceğimiz Yahya Kemal Beyatlı Sempozyumu olacak. Sergi, şiir programı, koro konseri ve bilimsel etkinlikten oluşacak sempozyuma Taha Akyol, Walter Andrews, Beşir Ayvazoğlu, Ebubekir Eroğlu, Halil İnalcık, Mehmet Kalpaklı, Laurent Mignon, Orhan Okay, İskender Pala ve Hilmi Yavuz'un yanı sıra birçok yazar bildirileriyle katılacaklar.

Kanat'ın yeni sayısı bu etkinliklerden sonra yayımlanacağı için programların duyurularını ve diğer ayrıntıları İnternet sitemizden izlemenizi öneriyoruz (http://www.bilkent.edu.tr/~turkedeb/).

Kanat'taki yazıların büyük çoğunluğu öğrencilerimiz tarafından yazılıyor. Ancak bazen konuk yazarlar da bize destek oluyor. TÖMER'in düzenlediği Türkçenin Yurttaşı Nâzım Hikmet Sempozyumu hakkındaki yazısı nedeniyle Hüseyin Atabaş'a çok teşekkür ederiz. Bu sayıda yayın yönetmeni yardımcısı olarak görev yapan öğrencimiz Gülşen Çulhaoğlu'ya, dizgi görevini, son üç sayıdaki başarılı çalışması ile tanıdığımız Evrim Ölçer'den devralan Ayşe Altıntaş Balcı'ya katkıları için teşekkür ediyoruz.

Bahar sayısında buluşmak üzere, barış içinde kalın.

Süha Oğuzertem
Yayın Yönetmeni