EDİTÖR'DEN...
Sayı 2: Kış 2000
Değerli Kanat okuyucuları,

İkinci binin başında; ikinci sayımızla sizlerleyiz.

Türk Edebiyatı Merkezi, 1999 Ekim ayından itibaren yoğun bir etkinlik dönemi yaşadı. Ilk konuğumuz Gülten Akın, adına düzenlenen programa rahatsızlığı sebebiyle katılamadı ancak Ali Cengizkan, Mustafa Şerif Onaran ve Talât Halman, Akın'ı şiirleriyle ve düşünceleriyle anlattılar. Kasım ayında Orhan Pamuk ve Aralık ayında da İlhan Berk konuklarımız oldular. Edebiyatseverlerin Bilkent Üniversitesi'nde yapılan bu etkinliklere gösterdiği yakın ilgi, bundan sonra yapacağımız çalışmalar için bize büyük güç verdi ve Ankara’nın sanat ve edebiyat etkinliklerine duyduğu ihtiyacın göstergesi oldu.

Orhan Pamuk'u Okumak başlıklı kitabıyla eleştiri türünün yetkin yapıtlarından birini vermiş olan Yıldız Ecevit, Orhan Pamuk Söyleşi Programı'nın konuğu oldu ve Pamuk'un o sırada henüz yayımlanmamış Öteki Renkler kitabına ilişkin özgün yazısını bültenimiz için hazırladı. Kendisine çok teşekkür ederiz.

21 Mart 2000'de Dünya Şiir Günü Programı, 6 Nisan 2000'de Dağlarca Sempozyumu ve muhtemelen Ekim 2000'de Yaşar Kemal Sempozyumu ile devam edecek olan etkinliklerimiz sizlere duyurulacaktır.

Bültenimiz, Bilkent Üniversitesi'ndeki edebiyat etkinliklerini, diğer kişi ve kurumların Türk edebiyatı alanındaki çalışmalarını geniş bir kitleye duyurmayı amaçlamaktadır. Çalışmalarımıza verdiğiniz desteği bundan böyle de esirgemeyeceğinizi umuyoruz.

Hepinize yürekten teşekkür ederiz. 

Arife İnci Ceyhan